«Ақмола облысы білім басқармасының Зеренді ауданы бойынша білім бөлімі Викторовка ауылының жалпы білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение «Общеобразовательная школа села Викторовка отдела образования по Зерендинскому району управления образования Акмолинской области»

СоцСети

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия отырысының хаттамасы

№4 хаттама
14.12.2021 ж. тамақтану сапасына мониторинг жүргізу бойынша комиссия отырысы

 Барлық комиссия мүшелері-5 қатысты-5
 
 Қатысқандар: мектеп директоры-Ж. Ж. Қасенова, директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары-С. С. Хамзина, әлеуметтік педагог-Н.В. Прохоревич, мед.әпкесі-Төребай Т., аспазы-Ермекова.
 
1.     Мектеп асханасында азық-түлікті сақтау және уақытылы пайдалану мерзімдерін сақтау.
 Тыңдалды:
         Бірінші сұрақ бойынша мектеп директоры Ж. Ж. Қасенова( комис төрайымы) тыңдалды-
), ол қатысушыларды ас блогында тамақ өнімдерін сақтау мерзімдерін сақтау және уақтылы пайдалану бойынша тексеру қорытындылары туралы таныстырды. Комиссия тексеру кезінде тамақ өнімдерінің жарамдылық мерзімі мен сақтау шарттары, сондай-ақ оларды уақтылы пайдалану сақталатынын анықтады .Өндіруші өнімнің жарамдылық мерзімін қаптамада тексерді. Сақтау температурасы санитарлық ережелерге сәйкес келеді. Тез бұзылатын тамақ өнімдерін сақтау тоңазытқышта және мұздатқышта төмен температурада ( -30 г дейін) жүзеге асырылады.С), орташа температуралы (+2-ден +6 гр. С).Шикі және дайын өнімдер бөлек сақталады. Өнімдерді сақтау кезінде "тауарлық көршілестік"қағидаты сақталмаған.Сусындардың төгілуі (компот, желе, сүт)тікелей көзілдірікте жүзеге асырылады. 
  Қаулы етті:
 1.Санитариялық қағидалардың өнімдерді сақтау және уақтылы пайдалану мерзімдерін сақтау бөлігіндегі талаптары сақталады.
 2.  Асханада мектептегі тамақтануды ұйымдастыруға қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды мүлтіксіз сақтау
3.Тамақ өнімдерін сақтау кезінде "тауарлық көршілестік"қағидаты сақталмайды.
 
 
 
Комиссия төрағасы: Қасенова Ж. Ж.
 
Хатшы: Хамзина С. С.

Комиссия мүшелері: Прохоревич Н.В.
Төребай Т.
Ермекова А.

№2 хаттама
 
тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия отырысы
 
"Викторовка А. БМ" КММ 01.10.2021 ж.
 
Комиссия мүшелерінің барлығы -5                                                                     
Қатысқандар-5
 
Қатысқандар: мектеп директоры Ж. Ж. Қасенова, директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары С. С. Хамзина, әлеуметтік педагог Н.В. Прохоревич, мед.әпкесі Торебай Т., аспазшы-Ушмугина В. В.
 
 Күн тәртібі:
 1.     "Бракераж комиссиясы туралы Ережемен" танысу.
 2.       2021-2022 оқу жылына арналған жұмыс жоспарын бекіту.
 
 
Тыңдалды:
     Соц.педагог Н.В. Прохоревич комиссияны "бракераж комиссиясы туралы ереже"бөлімдерімен таныстырды:
 
 1. Жалпы ережелер. 
 2. Комиссияның өкілеттіктері.    
 3. Тамақты органолептикалық бағалау әдісі      
 4. Бірінші курстарды органолептикалық бағалау.
 5.   Екінші тағамдарды органолептикалық бағалау.              
 6. Тағамдардың сапасын бағалау критерийлері.
 
      Бракераж комиссиясының өкілеттіктеріне толығырақ тоқталдым. 
 Бракераж комиссиясы:
 
- азық-түлік өнімдерін тасымалдау, жеткізу және түсіру кезінде санитарлық-гигиеналық нормалардың сақталуын бақылауды жүзеге асырады;
 
- тамақ өнімдерін сақтауға арналған қойма және басқа да үй-жайлардың жарамдылығын, сондай-ақ оларды сақтау қағидалары мен шарттарының сақталуын тексереді;
 
-күн сайын мәзір-орналасулардың дұрыс жасалуын бақылайды;
 
- ас блогындағы жұмыстың ұйымдастырылуын бақылайды;
 
 - азық-түлік өнімдерін сату мерзімін және тамақ дайындау сапасын бақылауды жүзеге асырады;
 
- тағамның балалардың физиологиялық қажеттіліктеріне және негізгі тағамдық заттарға сәйкестігін тексереді;
 
- ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын бақылайды және бақылайды;
 
- азық-түлікті қазанға салудың толықтығын бақылайды, тағамдардың шығуын тексереді;
 
- дайын тағамға органолептикалық бағалау жүргізеді, яғни оның түсі мен иісін, дәмін, консистенциясын, қаттылығын, шырындылығын және т. б. анықтау.;
 
- дайындалған тағам көлемінің өткізілген порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексереді;
 
-тамақтан уланудың және асқазан-ішек ауруларының алдын алады;                                                
 
- азық-түлікті бракераж дайындалған партияны босату басталғанға дейін 30 минут бұрын жүргізіледі;                                                             
 
- бракераж жүргізу кезінде Комиссия мүшелері жартылай фабрикаттарға, дайын тағамдарға және аспаздық өнімдерге қойылатын талаптарды басшылыққа алады;
 
- дайын тағамды беруді сынама алынғаннан кейін және бракераж журналына дайын тағамдарды бағалау нәтижелерін жазғаннан кейін және оларды беруге рұқсат етілгеннен кейін ғана жүргізген жөн;                                                                                                    
 
- тамақ дайындау технологиясы бұзылған жағдайда комиссия оқушыларға тағам беруге тыйым салуға, оларды пысықтауға немесе қайта өңдеуге, ал қажет болған жағдайда санитариялық - тамақ зертханасына зерттеуге жіберуге міндетті;                                                                                                                                                                      
 
- бракераж жүргізу үшін ас блогында таразы, тамақ термометрі, аспаптарды шаюға арналған қайнаған суы бар шәйнек, екі қасық, шанышқы, пышақ, кері жағында салмағы көрсетілген (тағамның 1 порциясын да, 10 порцияны да қамтитын) тәрелке, сызғыш болуы қажет;                                                                                                   
 
- порциялық екінші тағамдарды (котлеттер, тефтельдер және т. б.) тексеруді порцияның орташа массасын бөлудің біркелкілігін белгілей отырып, жеке-жеке бес порцияны өлшеу, сондай-ақ 10 порция (бұйым) массасын белгілеу жолымен жүргізеді, ол тиісті мөлшерден кем болмауы тиіс (шығу нормасынан +3% ауытқуға жол беріледі);
 
- бракераж журналы нөмірленуі, тігілуі және мөрмен бекітілуі тиіс; бракераж журналы ЖК –мектеп асханасын жалға алушыда сақталады;
 
- бракераждық журналда жалпы рационды емес, әр тағамның сынамасының нәтижелері белгіленеді, сыртқы түрі, түсі, иісі, дәмі, консистенциясы, қаттылығы, шырындылығы сияқты көрсеткіштерге назар аударады.;                                                                                                                                                      
 
- тамақ сапасына бракераж комиссиясының төрағасы, асхана меңгерушісі және өнімді дайындайтын аспаздар жауап береді.
 
Қорытындылай келе, Н. В. Прохоревич комиссияның 2019-2020 оқу жылына арналған жұмыс жоспарын бракераж комиссиясына бекітуге ұсынды.
 
Қаулы етті:
 
1) "бракераж комиссиясы туралы Ережеге"сәйкес бракераж комиссиясының қызметін ұйымдастыру;                                                                                 
 
2) бракераж комиссиясының 2021-2022 оқу жылына арналған жұмыс жоспары бекітілсін.
 
 
 
Төрағасы бракераждық комиссия: Касенова ж. Ж.
 
 Хатшы: Хамзина С. С.
 
 Бракераж комиссиясының мүшелері: Прохоревич Н.В.
                                                             Торебай Т
                                                             Ухмугина В. В ..
 
 
 
    
     
 
                                            №3 хаттама
 
тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия отырысы
 
"Викторовка ауылының ЖМ" КММ 08.10.2021
 
Комиссия мүшелерінің барлығы-5 
Қатысқандар - 5 және 1-4 сыныптардың ата-аналары
 
 Қатысқандар: мектеп директоры Ж. Ж. Қасенова, директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары С. С. Хамзина, әлеуметтік педагог Н.В. Прохоревич, мед.әпкесі Торебай Т., аспазшы-Ушмугина В. В..
 
Күн тәртібі:
 1. Төрт апталық мәзірді талдау (мемлекеттік стандарт бойынша).
               Тыңдалды:
          В. в. Ушмугину-мектеп асханасының аспазшысы, тамақты ұйымдастырушы, ол отырысқа қатысушыларды төрт апталық мәзірдің мазмұнымен таныстырды. Азық-түлік, көкөніс, сатып алынатын шикізат сапасы сатып алынатын тағамдарды дайындау бағасының саясаты қалай қалыптасатынын хабарлады (кәсіпкер) .
 
Сөз сөйлегендер:
     Денисова Н. м.әр түрлі жастағы оқушыларға грамммен тамақтану нормалары қалай сақталатыны туралы сұрақ қойды.
   Ушмугина в. в. сорпаның немесе екінші ыстық тағамның орташа мөлшері 250-200 грамм, нан, кондитерлік өнімдер, сусын – 550-600 граммға дейін екенін айтты.
 
 Қаулы етті:
 1. Төрт апталық мәзірдің мазмұнын мақұлдау.
  2.Аспазға В. В. Ушмугинаға жабысуды ұсыныңыз..
мектептегі тамақтануға қойылатын заманауи талаптарға сәйкес тамақтанудың белгіленген және ұсынылған нормалары.
 
 
 
 
 
Төрағасы бракераждық комиссия: Касенова ж. Ж.
 
Хатшы: Хамзина С. С.
 
Бракераж комиссиясының мүшелері: Прохоревич Н.В.
Төребай Т.
Ухмугина В. В..

№ 1 хаттама
"Викторовка А .ЖББОМ" КММ тамақтану сапасына мониторинг жүргізу бойынша комиссия отырысы.
2021 жылғы " 10 " қыркүйектегі
Төраға: Хамзина С. С., дир орынбасары.ВР.
Хатшы: Торебай Т.
Комиссия мүшелері: Қасенова Ж.Ж-мектеп директоры Н. в., соц. педагог. Хамзина с.С., дир орынбасары.ВР. Торебай т. - дәрігер, Ушмугина В.А. - аспаз.
Күн тәртібі:
1.Пайдаланылатын тамақ өнімдерінің тізбесі. Тыйым салынған өнімдер.
2.Мектеп бұйрығына сәйкес мониторингтік комиссияның жаңа құрамымен таныстыру. Қасенова Ж. Ж. - мектеп директоры
Тыңдадық: директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары Хамзин С. С. - асхана қажетті жабдықтармен жабдықталған,мектеп оқушыларының тамақтануын ұйымдастыру үшін қолданылатын өнімдер ассортиментімен таныстырды.Ұсынылған ақпаратқа сәйкес қазақстандық өндірістің 90% - дан астамы сәйкестік сертификаттарымен расталған.Өнімдерді жеткізуші-орендатор жеткізеді.Мектеп асханасында тыйым салынған азық-түлік тізімдерімен таныстырды (тізім қоса беріледі).
Екінші сұрақ бойынша мектеп директоры Ж. Ж. Қасенова тыңдалды
Қаулы етті:
1.Асхана қызметкерлеріне қажетті азық-түлік тізбесін сақтау ,тыйым салынған азық-түлікті пайдаланбау.
2.15 дейін.) (2021 мониторингтік комиссия жұмысының іс-шаралар жоспарын әзірлеу.
Хатшы: Торебай Т.

Жаңартылған күні: 29.02.2020 12:53
Құрылған күні: 08.10.2022 13:35

Текст